fbpx

Pricing Table Particle

Quickly drive clicks-and-mortar catalysts for change
 • Basic
 • Standard Compliant Channels
 • $50
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 1 GB of space
 • Support at $25/hour
 • Sign Up
 • Premium
 • Standard Compliant Channels
 • $100
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 10 GB of space
 • Support at $15/hour
 • Sign Up
 • Platinum
 • Standard Compliant Channels
 • $250
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 30 GB of space
 • Support at $5/hour
 • Sign Up

Berend van der Burg wint in Ierland de World Cup Tillotson T4: “By far de mooiste beker die ik heb”

Uitgegeven door Bart • 22 september 2021 17:30 • Print artikel

 

Karttalent Berend van der Burg (16) uit Rijnsburg kende dit seizoen de nodige tegenslag, maar door een schitterende overwinning in de World Cup Tillotson T4 kon hij de vervelende smaak wegspoelen met champagne. Er deden in Ierland op het Whiteriver Park Kart Racing Circuit in Collon meer dan 100 rijders uit 15 verschillende landen mee aan het WK, waaronder zo’n 60 rijders in de Senior-klasse waar Berend aan de start stond. Dat de snelle Zuid-Hollander als één van de jongste rijders in deze klasse met de hoofdprijs aan de haal ging, bracht de meegereisde Nederlandse fans in extase.

 
Berend van der Burg


De Nederlandse afvaardiging reisde donderdag af naar Ierland en de karts stonden op dat moment al klaar. Alle karters reden met hetzelfde chassis en dezelfde motor en het onderhoud werd geregeld vanuit de organisatie. Na de trainingen was het zaterdag tijd voor de kwalificatie en de eerste heats. Berend was de snelste in zijn kwalificatiegroep en reed de tweede tijd overall. Daardoor moest hij telkens aan de buitenkant starten vanaf P2 en door de dubbele rechterbocht was dat een nadeel. Toch kon Berend zich in iedere race weer naar voren terugknokken. Hij werd twee keer tweede, een keer eerste en in de superheat ook tweede.

Berend kwam in de finale ook als tweede over de finish, maar de nummer één kreeg een straf voor een valse start, waardoor de grote beker mee naar Rijsnburg mocht. “We zaten in spanning te wachten en op het moment dat de straf werd uitgesproken, hebben we met het Nederlandse team een feestje gebouwd. Het is echt een hele mooie beker, net zo groot als in de WSK. Echt mega! Dit is by far de mooiste beker die ik ooit heb gewonnen. Het was ook mooi dat iedereen van Team NL bleef voor de prijsuitreiking. Ik was één van de jongste deelnemers en als je dan wint, is dat super!”

Dit jaar was tot dit weekend nog niet het jaar van Berend. Veel pech viel hem al ten deel, maar dat is in één klap weggespoeld. “Dit is echt het hoogtepunt van het jaar, de gifbeker is leeg. We gingen eigenlijk zonder verwachtingen naar dit WK. Ik was nog nooit in Ierland geweest en had dus ook nog nooit op dit circuit gereden, maar het is een hele mooie baan met hoogteverschil en we zaten er direct vanaf de trainingen goed bij. Dan verandert alles. De samenwerking met mijn vader en monteur Mathieu was ook weer erg goed.”

Met Mathieu doelt Berend op Mathieu van Renssen, al jaren zijn vaste begeleider en monteur. Uiteraard was de man achter KWM Racing super trots. “Het WK Tillotson T4 was vorig jaar een Ierlands feestje, nu was het een Nederlands feestje. Alles was uitstekend georganiseerd. Er waren veel rijders, zelfs uit Guatamala en de Verenigde Staten. Alle rijders reden op een Tillotson kart en met gelijk materiaal. Er was veel personeel aanwezig om problemen op te lossen als dat nodig was. Het was echt top geregeld allemaal.”

“We werken al heel lang samen, ik ben al 8 jaar betrokken bij Berend”, vervolgt Van Renssen. “Ik ben altijd zijn monteur geweest en dit seizoen zijn we vol gas bezig. Berend had tot nu to veel tegenslag dit jaar in de Iame Senioren, maar nu reden we in de Tillotson. We hebben één keer zo’n competitie meegepakt en dan winnen we meteen. Leuk dat je een weekend kan draaien waar je er goed bijzit en mee kan doen om het podium. Ik ben super trots.”

In Ierland was het flink knokken voor zijn positie. Berend: “Ik moest elke race vanaf P2 starten en dat bleek een nadeel bij de start. Ik viel elke race terug en moest me weer naar voren knokken. We hebben mooie races gehad en ik heb heel goed geracet. In de finale was het veel stuivertje wisselen en uiteindelijk heb ik gewonnen. Bij de start van de finale begon ik als derde. De nummer twee maakte een valse start, waarna de polesitter zijn hand opstak. Het was een rommelige start. Degene met de valse start gaf wel zijn positie terug, maar zou na afloop toch een straf krijgen. Daardoor won ik de race. Zo gaaf!”

Berend van der Burg


Van Renssen kreeg al veel mooie reacties van ouders van de kartschool waar Berend ook werkzaam is. “Komend weekend rijdt Berend op zaterdag de Iame Series Benelux, maar rijdt hij direct terug naar huis om op zondagochtend weer les te geven bij de kartschool in Lelystad. Dit soort jongens zijn zo belangrijk voor de KWM Kartschool en zijn resultaten geven een geweldige uitstraling. We kunnen zo goed samenwerken, omdat we heel goed op elkaar zijn ingespeeld. Berend heeft van iedereen de gunfactor en is het uithangbord voor de KWM Kartschool. Wekelijks geeft hij les bij Van der Ende Racing Inn in Poeldijk en ook op de kartbaan in Lelystad. In het najaar starten we ook op de kartbaan in Zwolle.”

Na de IAME Series Benelux van komend weekend volgt op 2 en 3 oktober het NK IAME in Mariembourg. Daarna heeft Berend een week pauze om vervolgens door te gaan naar de IAME World Finals in het Italiaanse Adria.

Berend van der Burg bedankt het KWM Racing Team, Team PdB, Tillotson Nederland, iedereen van Team Nederland, zijn ouders en last but not least zijn trainer Mathieu van Renssen.

Beste leden,

Een erg drukke periode voor de KWM Kartschool...

Met meer dan 50 deelnemers op de wachtlijst, opstart van onze andere vestigingen in Lelystad en Zwolle, een druk schema met onze Outdoor wedstrijden in de GK4, NK iame, T4 Series, Iame Benelux, Iame Euroseries, NKH, etc;...... Al met al, een enorme drukte.

DANK ! Voor jullie begrip en geduld! Achter de schermen wordt er enorm hard gewerkt door alle KWM leden om jullie van dienst te kunnen zijn. Maar wachten wordt beloond. We kunnen jullie de planning voor het laatste kwartaal 2021 presenteren!

10 oktober; Er is helaas GEEN training i.v.m. Mini Biken op de baan bij Van der Ende Racing Inn; Vandaag de eerste start van onze nieuwe kartschool in Zwolle!
17 oktober; Iame World Finals in Italië waar Berend vd Burg aan deelneemt; er is deze dag gewoon training bij Van der Ende Racing Inn; de inschrijving staat open op onze website.
24 oktober; Iame World Finals in Italië waar Berend vd Burg aan deelneemt;  er is deze dag gewoon training bij Van der Ende Racing Inn; de inschrijving staat open op onze website; Ook is er vandaag training op de kartbaan van Zwolle;
31 oktober; GK4 Kart Series op de kartbaan van Karting des Fagnes; er is vandaag helaas GEEN training op de kartbaan Van der Ende Racing inn, i.v.m. Mini Biken. WEL is er training op de kartbaan van Lelystad! .

7 november; Training open voor de kartschool op Van der Ende en Zwolle. Er is vanaf vandaag een nieuw tijdschema; Start van nieuwe deelnemers bij Van der Ende; Ook is er vandaag training op kartbaan Zwolle.
14 november; Training open voor de kartschool op Van der Ende en Lelystad.
21 november; GK4 kart series te Genk. Er is helaas GEEN training i.v.m. Mini Biken op de baan bij Van der Ende Racing Inn! Wel is er training op kartbaan Lelystad; Ook is er training op de kartbaan van Zwolle.
28 november; Training open voor de kartschool op Van der Ende en Lelystad.

5 december;
12 december; Club wedstrijd voor de kartschool op Van der Ende en Lelystad.
19 december; Training open voor de kartschool op Van der Ende en Zwolle.

 

10-10 - vd Ende; GEEN training ivm Mini Bike.
10-10 - Training Zwolle.

17-10 - vd Ende & Lelystad.

24-10 - vd Ende & Zwolle.

31-10 - vd Ende; GEEN training. GK4 kartseries #5- Mariembourg.
31-10 - Training Lelystad.

07-11 - vd Ende & Zwolle. NIEUW Tijdschema en start nieuwe deelnemers bij Van der Ende Racing Inn.

14-11 - vd Ende & Lelystad.

21-11  - vd Ende; GEEN training. GK4 kartseries #6- Genk.
21-11 - Training Zwolle.

05-12 - Van der Ende. NK Iame. & Training Zwolle

12-12 - CLUBRACE Van der Ende & training Lelystad.

19-12 - vd Ende EXAMENS & Training Zwolle.

 

 

Van der Ende Racing Inn - Kartschool

Helaas de INDOOR kartschool @Van der Ende Racing Inn is nog gesloten i.v.m. Covid-19.
Hopelijk kunnen we weer snel van start om alle club leden weer snel te ontmoeten.

Maar niet getreurd, we zijn druk doende iets moois voor jullie allemaal te organiseren om elkaar toch te kunnen treffen.
Houdt onze Social Media kanalen en website goed in de gaten!

Zondag 14 maart - Reguliere Kartschool, loc. Kartcentrum Lelystad.

Zaterdag 20 maart Kart Experience

Op zaterdag 20 maart is er een Kart Experience gepland, in samenwerking met Kartscholen.nl
7 training heats, 2x tijdrijden en een Kart (race) Experience als afsluiting. De inschrijving staat open op de daarvoor gebruikelijke plaats.

Zondag 21 maart - Reguliere Kartschool, loc. Kartcentrum Lelystad.


Zondag 28 maart

Vanwege Europese Outdoor wedstrijden, is er deze dag GEEN kartschool gepland.

Vanaf 18 juli tot en met 29 augustus heeft de KWM kartschool een Zomerstop.

Het programma zal anders te onregelmatig plaats kunnen vinden, wat voor veel onrust en onduidelijkheid kan zorgen.

Zaterdag 17 juli van het Kartkamp 2021 (start zomervakantie), plaats.
Aansluitend is de Zomerstop.

Zondag 5 september gaan wij weer starten!

Zondag 30 oktober + zondag 6 september.
Reguliere training.

Zondag 13 september. Intro training.

Aanwezig nieuwe intro leden. 11:30uur.
Nieuwe leden kunnen zich aanmelden via onze site voor groep 5.

Zondag 20 september. Examens.

Ga je op voor Examen? Dan betaal je bij inschrijving € 10,- extra voor deze training. Meldt dit dus bij Aanmelding bij de Kassa! + bij opmerkingen bij Reservering... Ga je (nog) niet op voor Examen. Dan kun je deze dag gewoon de examens mee rijden als training of oefening. Je betaalt dan het reguliere trainingstarief.

Zondag 27 september. Reguliere training.

Zondag 4 oktober. CLUB RACE.
Aanmelden / Reserveren via deze speciale link; verplicht!
Let op; Aanvang voor ALLE groepen; 08:15u voor inschrijving.